Växtbaserad matlagning för kockar

Vegetariska Kockars Förening är igång

Då var det dags att presentera Vegetariska Kockars Förening. Varför behövs föreningen, kan man fråga sig. Det går att hoppas direkt till sidan där vi beskriver våra mål med föreningen men vi vill gärna utveckla lite här också.

Det finns en tydlig trend – vegetariska mat och matlagning tar allt större plats både hemma och på restauranger. Fler människor anger att de är vegetarianer. Medier skriver om fördelar med vegetarisk kost. Samtidigt råder det stor oenighet om vad vegetarisk mat innebär. Kunskapen om det vegetariska köket inom branschen är relativt låg. Gäster vitnar om att kockar inte tar vegetarisk mat på allvar. De få eldsjälar som jobbar aktivt med matlagning med bas från växtriket är utsprida som små öar. Ofta är det svårt att hitta svar på sina frågor. Visst finns det många recept på Internet men som vi vet är det annorlunda att laga mat i ett professionellt kök.

Därför startar vi Vegetariska Kockars Förening. Vi vill kunna ge gemenskap, inspiration och information för alla professionella kockar där ute. Vi skapar ett forum där man kan utan att skämmas eller vara rädd 😉 diskutera, ställa frågor och hjälpa varandra att utveckla det vegetariska köket. Vegetariska Kockars Förening är inkluderande grupp. Alla är välkomna. Vi anser att det bästa sätet att utvecklas är att sprida kunskap om växtrikets matlagning.

Vi har precis kommit igång. Det är svårt att säga var vi kommer att hamna om ett år. Förhoppningsvis har vi ett antal medlemmar med oss som tillsammans vill se Vegetariska Kockars Förening växa. Vi är en ideell oranisation som lägger våra medel på att utveckla verksamheten. Vi hoppas att föreningen kommer att associeras med vänskap, kunskap och kunnighet. Läs gärna våra stadgar och kom med i föreningen. 🙂

Föregående Inlägg

Lämna en kommentar

© 2019 Vegetariska Kockars Förening

Tema av Anders Norén