Växtbaserad matlagning för kockar

Om föreningen

I takt med att man hör och läser allt oftare om alla de fördelar som vegomat för med sig vad gäller hälsa, miljö och etik väjer fler och fler att inkludera mer vegomat i sin kost. Både Världshälsoorganisationen (WHO) och Världsnaturfonden (WWF) uppmanar oss att äta mindre kött för att värna om vår hälsa och om naturen. Det blir bara enklare för var dag att hitta vegetariska alternativ både i butiker och restauranger. Matlagning med fokus på råvaror från växtriket blir en allt större del av kockarnas vardag, och trenden visar inga tecken på att avta. Därför vill vi ge en plattform för professionella kockar där man kan utvecklas inom det vegetariska köket.

Vegetariska Kockars Förening har tre tydliga spår: Gemenskap, Inspiration och Kunskap. Först och främst vill vi skapa en gemenskap för alla som är intresserade av växtbaserad matlagning inom restaurangbranschen. Det spelar ingen roll vad du äter själv eller vad du lagar för mat.

Kanske börjar du märka större efterfrågan på vegetariska maträtter på restaurangen och vill bolla idéer om vilka rätter som kan passa på din meny eller är nyfiken och vill få mer kunskap om det vegetariska köket? Kanske är du en eldsjäl som brinner för vegomat och vill dela med dig dina kunskaper? Oavsett vilket är du varmt välkommen till Vegetariska Kockas Förening.

Vi vill också ge inspiration till våra medlemmar, både i form av erfarenhetsutbyte mellan medlemmarna och matlagningsevenemang som vi kommer att anordna under resans gång.

Att sprida kunskap är en viktig del i vårt arbete. Vi vill lyfta det vegetariska köket både inom branschen och för allmänheten. Tanken är att kunna ge tillgång till utbildningar för kockar och restauranger. Vegetariska Kockars Förening kan hjälpa fler att förstå vad vegetarisk matlagning innebär och vad man bör tänka på när man serverar vegetariska maträtter.

Glöm inte att Vegetariska Kockars är en ideell förening där medlemmarna ska vara med och bestämma föreningens inriktning. Tillsammans kan vi bygga en rolig och givande plattform för alla som på ett eller annat sätt kommer i kontakt med matlagning från växtriket.

© 2019 Vegetariska Kockars Förening

Tema av Anders Norén