Växtbaserad matlagning för kockar

Folk vill äta mindre kött

WWF har genomfört en undersökning under januari 2016. Undersökningen handlade om folkets inställning till klimatfrågor. Låt oss titta lite på vad folk har att säga när det gäller miljö och mat.

Många äter kött och fisk – hela 87%. Men 37% säger att de tror att man ska äta mindre kött för att minska klimatpåverkan. Totalt närmar antal vegetarianer och veganer 20%. I Sverige anser 46% att politiker bör göra något åt köttkonsumtionen. 22% vill införa köttskatt. Tittar man på vad folk anser om växtbaserad mat, tror 30% att det är hälsosamt, 21% anser att det är bra för djuren och 19% tycker att det är klimatsmart. Dock finns det en oroväckande siffra – bara 8% ser vego mat som god. Under senaste året har 33% minskat sin köttkonsumtion, 37% har börjat laga mer vegomat hemma och 23% beställer växtbaserad mat på restaurang.

Än en gång ser vi hur tydlig trenden med vegomat är. Vad kan vi inom branschen jobba med? Men tanke på efterfrågan måste vi öka tillgång på växtbaserad mat. Men framför allt måste vi visa att vegomat är god!

Nästa Inlägg

Föregående Inlägg

Lämna en kommentar

© 2019 Vegetariska Kockars Förening

Tema av Anders Norén